Waarom zilver kopen als hedge

Welke redenen kun je bedenken om zilver te kopen? Als leek zul je hier waarschijnlijk maar een paar redenen voor bedenken, maar in feite zijn er veel redenen waarom je zilver zou moeten kopen. In dit artikel wil ik je graag wegwijs maken in de belangrijkste argumenten voor zilver.

Maar eerst de vraag, welke redenen zijn voor u belangrijk? Simpelweg iedereen die zich zorgen maakt over uw financiële toekomst. Voordat ik in de toekomst kijk, wil ik beginnen met iets fundamenteels:

Zilver is geen papier

Tot nu toe is elk papiergeld dat ooit door mensen is gemaakt, vergaan.

'De ervaring leert ons dat geen enkele staat of bank ooit de onbeperkte mogelijkheid heeft gehad om papiergeld uit te geven zonder het te misbruiken'

Deze uitspraak is vandaag de dag nog steeds zeer relevant. 5 voorbeelden uit het verleden:

  • Chinees geld uitgegeven tussen 1260 en 1360 eindigde in hyperinflatie.
  • Het "Mississippi-systeem" van John Law uit 1716 eindigde in 1720 met de totale ineenstorting. Restwaarde: nul.
  • De "Continental Notes" uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog, uitgegeven in 1775, waren slechts 1/40 van hun oorspronkelijke waarde in 1780.
  • Het papiergeld uit de tijd van de Franse Revolutie, uitgegeven van 1790 tot 1796, was in 1797 slechts 1/600 van de oorspronkelijke waarde.
  • Het Merkteken uit de Weimarrepubliek werd uitgegeven van 1919 tot 1924. Uiteindelijk was het 1 biljoenste (!) van zijn oorspronkelijke waarde

Zilver is geen belofte

Een ounce zilver is een ounce en zal altijd een ounce zilver zijn. Er is geen “tegenpartij”-risico. Met papieren waarden heeft u altijd een tegenpartij die u een belofte heeft gedaan. Die belofte kan gebroken worden. Of degene die u iets heeft beloofd kan failliet gaan (issuer risico). De banken moeten geld verdienen, bij voorkeur met papierproducten zoals aandelen, obligaties, leningen of derivaten. Dus ook met papierzilver (hefboomproducten, warrants, indexfondsen, etc.). Papierzilver is echter gevaarlijk. Omdat het een belofte is die gebroken kan worden.

De enige tegenpartij van zilver is de staat (confiscatie) of een ongewenste bezoeker. Als je zilver opslaat bij een kluislocatie hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Zilver is schaars

Naar de mening van veel experts is zilver nog schaarser dan goud in termen van de gewonnen hoeveelheid. Betrouwbare schattingen gaan ervan uit dat de bovengrondse voorraad 1 miljard zilver ounces bedroeg aan het begin van het millennium (terwijl de goudvoorraad 5 miljard ounces is).

Belangrijk: zilver wordt geconsumeerd, goud wordt grotendeels opgepot! De industriële vraag neemt toe. Een Chinees gebruikt maar 1/70 zoveel zilver als een Noord-Amerikaan. Dit gaat veranderen.

De vraag naar geld groeit (ETF, zilverbaren, munten, enz.) Het is al eeuwen zo: zilver is het 'poor man's gold' en is daarom vooral populair bij beleggers als veiligheidsmaatregel, vooral in financiële crises.

De reserves en middelen van veel zilvermijnen zijn eindig en er wordt geschat dat ze een aanzienlijk kortere resterende levensduur hebben dan velen aannemen. Aangezien 71 procent van het zilver een bijproduct is van de winning van koper, lood, zink of goud, kan de productie niet onmiddellijk worden verhoogd, zelfs niet als de prijzen stijgen.

De langetermijnverhouding tot goud is ongeveer 1:31. Nu de voedsel- en financiële crises groter worden, voorspellen sommige experts een mogelijke goudprijs van rond de $ 5000 per troy ounce goud op de lange termijn (op het hoogtepunt van de grondstoffencyclus). Vanuit dit perspectief zou er ook een mogelijk prijsdoel voor zilver zijn van rond de $ 100-160 per troy ounce.

Deze historische zilverprijsgrafiek laat zien hoe zilver tot nu toe heeft gepresteerd in de huidige grondstoffencyclus.


Waarom zilver? 3-spaaks regel

Stel je een wiel met 3 spaken voor en je hebt het oudste en meest succesvolle investeringsconcept voor je ogen. Een spaak staat voor aandelen, de tweede voor onroerend goed en de derde voor edele metalen. De voorraadspaak was tot 2000 gestegen, daarna daalden de aandelen en steeg de edelmetaalspaak. In het verleden was de winstdoelstelling van onderaf 30. In 2000 lag zilver rond de $ 5 per ounce x 30 = $ 150 per ounce, dus volgens de 3-spaaksregel ligt de doelstelling voor zilver ook in het bereik vanaf $ 150 per ounce.

Zilver wordt nooit verboden

Het bezit van goud is vaak illegaal geweest. In de VS was het van 1933 tot 1974 verboden voor burgers om goud te bezitten of te verhandelen onder dreiging van strenge straffen (onteigening, gevangenis). Het bezit van zilver is nooit illegaal geweest en aangezien zilver in de eerste plaats een industriële grondstof is, is een dergelijk verbod moeilijk voor te stellen of uit te voeren.

Zilver liegt niet

Voorbeeld: inflatiestatistieken. Bron www.shadowstats.com

De officiële inflatie in de VS en Europa is lager dan de meesten dachten. Iedereen die deze cijfers gelooft, gelooft ook dat een zwavelvlinder citroenen vouwt.

Er is een heel eenvoudige formule om realistische inflatie te bepalen:

Inflatie = groei geldhoeveelheid (M3) - BBP (economische groei)

Vooral in de VS groeide de geldhoeveelheid snel, maar bleef de economische groei achter. Op basis hiervan is de realistische inflatie in de VS veel hoger dan de officiële cijfers doen vermoeden! De politici kunnen dit echter niet toegeven, want dan zouden de lonen, pensioenen, Hartz IV etc. flink moeten stijgen en dat kunnen ze zich niet veroorloven. Feit is dat de inkomens van echte werknemers al jaren dalen, terwijl de winsten van veel grote bedrijven stijgen.

In 1990 moest een gezin in de Verenigde Staten ongeveer $ 50.000 per jaar verdienen om hun levensstandaard op peil te houden. In 2008 loopt dat aantal op tot ongeveer $ 90.000. Sinds de afschaffing van de goudstandaard in 1971 hebben we een ongedekte papiervaluta en daarom is de inflatie-index ook met 560% gestegen.

Waarom is de bank niet je partner? Simpel gezegd, een bank is een onderneming met winstoogmerk. Je geld moet dus geld verdienen bij de bank. Maar voor wie? Voor jou of voor de bank? Voor de bank natuurlijk, maar alleen als die wint; Verliezen worden in de ogen van de staat, ons belastingbetaler, in de ogen geperst. Denk je erover om je financiën in eigen hand te nemen? Een Duits staatsburger heeft gemiddeld ruim 5.000 euro op zijn spaarrekening staan. Laten we zeggen dat het een rendement oplevert van 3% voor belastingen en 2% na belastingen en de inflatie is aanzienlijk hoger, zoals hierboven uitgelegd: Dan heeft de hardwerkende spaarder na 10 jaar een deel van zijn vermogen verloren in plaats van winst. De inflatie heeft hem onteigend, zelfs zonder valutahervorming.
Onthoud: inflatie is onteigening. Met goud en zilver kunt u waarschijnlijk niet alleen uw koopkracht behouden, maar zelfs verhogen als de trends aanhouden - let wel, altijd op de lange termijn. Kortetermijnspeculaties zijn hiervan uitgesloten, aangezien edelmetalen onderhevig zijn aan sterke intraday-fluctuaties van vaak enkele procentpunten.

Actuele redenen waarom u zilver zou moeten kopen

Financiële crisis

De mist trekt geleidelijk op over de internationale financiële crisis. Er is een clusterrisico omdat 55% van alle leningen vastgoedleningen zijn. Het wordt ook duidelijk dat dit meer is dan alleen een huizencrisis in de VS. Amerikanen hebben schulden met 340% van hun bruto binnenlands product (bbp). De kloof tussen financiële rijkdom en reële rijkdom wordt steeds groter.

Volgens de BIS (The Central Bank of Central Banks) zijn financiële derivaten (wedden op iets) snel gestegen tot ongeveer 600 biljoen dollar en vertegenwoordigen ze momenteel het grootste denkbare risico% en in Europa met 15%. De inflatie galoppeert en de dollar zal niet eeuwig duren. De voorbereidingen voor een nieuwe munt zouden in het geheim al aan de gang moeten zijn.

De huidige crisis heeft de bredere bevolking waarschijnlijk nog niet bereikt. Op dit moment vreet hij zijn weg van onder naar boven en we hebben er tot nu toe waarschijnlijk maar een fractie van gezien. We hebben in ieder geval te maken met een schuldenzeepbel in de VS (en ook in andere landen). Deze zeepbel van economische wereldmacht nr. 1 is een basis voor toekomstige ontwikkeling. De VS is op weg naar een recessie en zal de rest van de wereld meetrekken.

Aandelen en onroerend goed zijn duur

De fundamentele analyse laat zien dat mogelijk Ook de komende jaren valt er geen geld te verdienen met aandelen. De situatie zal waarschijnlijk pas beter worden als we boven de oude hoogtepunten in de Dax van zo'n 8.130 punten komen. Op korte termijn is natuurlijk een stijging mogelijk door de overliquiditeit (geldvoorraad), die momenteel ruimschoots door de centrale banken wordt verdeeld. Op de lange termijn zou er echter grote weerstand in de DAX moeten komen. Bekijk de DAX sinds 1959 in de grafiek. Met aandelen kon je van 1990 tot 2000 geld verdienen. Van 1960 tot 1980 stapte hij ter plaatse.

En hoe zit het met onroerend goed? In tegenstelling tot de VS, Engeland of Spanje is er in Duitsland geen vastgoedzeepbel. Beleggers in het oosten hebben al een bloedneus gekregen en de prijzen zitten in de kelder. Met Duitse vastgoedaandelen valt momenteel geen geld te verdienen, daar heb je veel geduld voor nodig. En als u zou proberen uw huis voor geld te verkopen, zult u merken dat de marktprijs heel anders is dan wat u doet. Leningen en koopkracht worden schaarser en dit heeft net zoveel invloed op de prijzen als het groeiende aanbod van gebruikte woningen. Want bij de koopwoningen verschuift de trend momenteel van het eigenwoningbezit naar 4-kamerappartementen om kostenredenen.

De 30-jarige grondstofcyclus

Kijk naar de ontwikkeling van grondstoffen en je ontdekt een cyclus van 30 jaar. Dit volgt de toename van de geldhoeveelheid met een vertraging. Na de Tweede Wereldoorlog kunnen de volgende hoge gehalten aan grondstoffen worden bepaald:

1950 ... 1980 ... en waarschijnlijk 2010 (2011 was het laatste hoogtepunt)

Sinds de afschaffing van de goudstandaard in 1971 - met een vertragingsfase van ongeveer 10 jaar - is de inflatie sinds 1980 gestegen en deze stijging wordt gevolgd door de grondstoffenprijzen. Het volgende hoogtepunt in deze periode van 30 jaar is 2010.

Als je kijkt naar andere metalen zoals koper of lood of olie, dan hebben deze grondstoffen al het grootste deel van de stijging doorgemaakt. Ook dat is typisch. Goud en zilver komen pas aan het einde. Dit heeft te maken met het feit dat de edelmetaalprijzen zo laag zijn dat de gemiddelde burger niet in goud en zilver stapt en het systeem normaal kan blijven functioneren.

Tijdens de laatste golf van 1966 tot 1980 steeg zilver 40 keer van $ 1,25 naar $ 50 (zie figuur 2). In de goudbullmarkt van 1985-1987 steeg goud slechts 25 weken in 150 weken. Lange droge perioden volgen steile beklimmingen. Het spel heet: onzekerheid. De gemiddelde consument moet buiten deze markt worden gehouden.

Van januari tot maart steeg zilver (van $ 15 naar $ 21), daarna werd het met de club verslagen tot ongeveer $ 16,5 en sindsdien slingert het heen en weer in een klassieke driehoeksformatie. Na de steile klim volgde de “club”. Dit wordt voornamelijk gebruikt om klanten uit de markt te drijven met "knock-out" -certificaten, gevolgd door het "racket", met deze marteling kwelt men de warranthouders. Vraag het maar aan meneer Nef van het Tell Gold and Silver Fund. Hij is voor ongeveer 50% belegd in zilveropties en weet waar ik het over heb. Of als je kijkt naar de zilverprijzen sinds 2000, dan kom je dit patroon keer op keer tegen.

Maar de heer Nef weet ook dat we ons in de laatste fase van het inflatiedecennium bevinden en dat de komende twee jaar de hoogste zilverprijsstijgingen in decennia voor ons in het verschiet liggen.

Zilveren munten kopen

Zilveren munten kopen

Waar moet je op letten? Betrouwbare aanbieders, verschillen in munten, prijzen en mogelijkheden.

Zilveren munten kopen

zilverbaren kopen

zilverbaren kopen

Betrouwbare aanbieders, verschillen in zilverbaren, prijzen en mogelijkheden. Geschikt voor zakelijke beleggers.

Zilverbaren kopen